GOOSLANDER THE COFFEE LEGEND

Hela den här historien börjar en dag i London, på Portobello Road Market …

gooslanderstorybild

Gooslander är ett svenskt familjeföretag ifrån Varberg. Vi är ett premiummärke inom choklad och kaffe.

Namnet Gooslander kommer från det flygplan som är ursprunget till hela historien.

Oscar Brixton, vars dagböcker vi har kommit över och som vi för övrigt hittade på en loppmarknad i London, kallade ju sitt plan för Gooslander. Historien börjar på 1920-talet och dagböckerna från hans otaliga resor runt om i världen innehöll bland mycket annat även ett recept på ett unikt kaffe. Han var väldigt dedikerad och sökte ju hela sitt liv efter den ultimata kaffeupplevelsen och har, i vårt tycke, lyckats hitta det. Vi har tagit fasta på receptet (som nu är vår och Oscars väl bevarade hemlighet) och tagit fram ett kaffe som nu älskas av alla. Vi har helt anspråkslöst döpt det till ”The legend”.

Vi ville ju inte ge oss där. Till detta behöver man ju något gott att äta. Vi har sökt med ljus och lykta efter smaker och godsaker att komplettera vårt unika och goda kaffe med och tycker oss nu ha hittat detta i våra fantastiska tryfflar.  Vi gör dem i 10 olika smaker så att det ska finnas något för alla. Vad en tryffel är tvistar många om men i vår mening är det en härligt krämig kakaomassa, ibland smaksatt men även naturell, som sedan pudras med kakaopulver. Det är främst att den pudras med kakao som särskiljer den. Det som inte pudras kallar vi för praliner och där finns det ju en uppsjö av olika varianter och tillverkare. Namnet tryffel härrör sig förmodligen från likheten med den goda och lika exklusiva tryffelsvampen. Självklart är även vårt recept på tryfflarna hemligt. Tryfflarna och dess sortiment har på kort tid vuxit och är nu vår bäst säljande kategori.

Allt detta förpackar vi i snygga och designade förpackningar, så även ögat får något fint att titta på. Vi lämnar inget åt slumpen utan arbetar igenom allt ut i minsta detalj.

All tillverkning och rostning sker lokalt i Sverige.